Zonnepanelen Weesp

Denkt u na over het verduurzamen van uw woning of bedrijfspand in Weesp met zonnepanelen? Wat goed! Inwoners van de gemeente Weesp kunnen flink besparen op hun energierekening door zonnepanelen te laten plaatsen. Door zelf stroom op te wekken, kunt u uw investering al binnen 7 jaar terugverdienen. De gemiddelde besparing met zonnepanelen is € 450*, per jaar!

Benieuwd wat u kunt besparen? Doe onze gratis dakscan en ontvang geheel vrijblijvend een offerte.

Gratis Dakscan
Green Energy Company zonnepanelen installateur Weesp

Zonnepanelen laten plaatsen betekent 18 jaar gratis stroom!

Zonnepanelen laten plaatsen is een duurzame investering. U investeert eenmalig voor een besparing op de lange termijn. Na het plaatsen van de zonnepanelen zult u merken dat de energiekosten aanzienlijk zullen dalen. Met al die besparingen heeft u de investering na 7 jaar volledig terugverdiend. Daarbij gaan de zonnepanelen van Green Energy Company gegarandeerd 25 jaar mee. Na de terugverdientijd van 7 jaar profiteert u dus van 18 jaar gratis stroom.

Welke zonnepanelen laten plaatsen in Weesp?

Er zijn vele verschillende zonnepanelen op de markt, maar welke moet u nu laten plaatsen? Bij Green Energy Company heeft u de keuze tussen de zonnepanelen van diverse grote merken. Elk type zonnepaneel heeft weer zijn eigen eigenschappen en voordelen. Benieuwd welk zonnepaneel past bij uw situatie? Green Energy Company geeft u geheel vrijblijvend een advies op maat.

Gratis Dakscan
Green Energy Company Weesp Collectiviteitskorting

Collectiveitskorting in Weesp

Green Energy Company geeft u graag nóg een extra reden om nu voor zonnepanelen te kiezen! Als er namelijk ook andere
woningbezitters in uw straat of buurt overwegen om over te gaan op zonnepanelen, dan kunt u gezamenlijk een project aanmelden. En daar zit ‘m de winst! Wanneer minimaal 2 woningen overgaan op zonnepanelen, profiteert iedere woning van onze aantrekkelijke collectiviteitskorting. Zowel u als uw buurman en/of buurvrouw (in dezelfde straat of buurt) ontvangt €250,- korting op het
zonnepanelensysteem van Green Energy Company. De woningen hoeven niet aan elkaar te grenzen. Winst voor u, winst voor de buren en winst voor de natuur!

Subsidie voor zonnepanelen in Weesp

Weesp kent een aantal regelingen die het investeren in duurzame energie aantrekkelijk maken. Deze regelingen betreffen zowel particulieren als bedrijven. Zeker als de aanschaf van zonnepanelen projectmatig plaatsvindt kan aanspraak worden gemaakt op het duurzaamheidsfonds. Een dergelijke regeling is er ook voor particulieren die gezamenlijk investeren in zonnepanelen. Hiervoor zijn bijzondere fiscale regelingen van toepassing. Afgezien van het voordeel van toepassing van het lage btw-tarief op arbeidsuren bij de plaatsing van zonnepanelen is er in Weesp ook de mogelijkheid om voor verenigingen van eigenaren gratis advies op het gebied van duurzame energie te krijgen.

Voor een aantal maatregelen stelt de landelijke overheid subsidie beschikbaar. Soms is een pot leeg, of komt er een andere beschikbaar. Kijk daarom voor de meest recente informatie op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Op de Energiesubsidiewijzer vindt u informatie over subsidies en over duurzaamheidsleningen, dat zijn leningen tegen een gunstig tarief.

Subsidie voor particulieren

Op dit moment bestaat er geen subsidie voor particulieren. Particulieren kunnen wel profiteren door de btw op de zonnepanelen installatie terug te vragen bij de belastingdienst. Dat is ongeveer 16-18% van de totale investering.

–> Lees voor meer informatie ook onze blog ‘Zonnepanelen subsidie in 2019 voor particulieren‘.

Zonnepanelen laten plaatsen door Green Energy Company beperkt zich niet alleen tot de aanschaf van de zonnepanelen en de installatie. Wij helpen u geheel gratis met de mogelijke subsidie, de btw-terugvraag en de vergunning.

Subsidie voor ondernemers

Ondernemers kunnen profiteren van KIA en EIA aftrek. (Voor kleine verbruikers tot 3 * 80A). Grotere verbruikers (aansluitingen boven 3 * 80A) kunnen gebruik maken van de SDE+ subsidie. Hoe de hoogte van de SDE+ subsidie wordt bepaald kunt u lezen op deze pagina: berekening. Voor meer informatie over de SDE+ subsidie kunt u hier klikken.

Gratis Dakscan
Green Energy Company Zonnepanelen in Weesp

Waarom kiezen voor zonnepanelen in Weesp?

Zonnepanelen hebben vele voordelen. Wij beschrijven hieronder de voornaamste redenen om te kiezen voor zonnepanelen op uw woning en/of bedrijfspand in Weesp.

  • Bijdragen aan een beter milieu

    Met zonnepanelen draagt u uw steentje bij aan het verbeteren van het milieu. De zon is de duurzaamste energiebron die er bestaat. Door te kiezen voor zonnepanelen vermindert u uw CO2-uitstoot aanzienlijk en dit draagt bij aan een betere leefomgeving voor iedereen.

  • Bespaar op uw energierekening

    De belangrijkste reden om te kiezen voor zonnepanelen is nog steeds het financiële plaatje. Door zelf energie op te wekken, worden uw maandlasten aanzienlijk lager.

  • Verhoog de waarde van uw huis

    Huizen met zonnepanelen krijgen een beter energielabel en dit draagt bij aan de waarde van uw woning. Daarbij is een huis met lagere maandlasten aantrekkelijker voor een potentiële koper.

Eerdere projecten in Weesp en andere gemeenten

Wetgeving over zonnepanelen in de gemeente Weesp

Vergunning zonnepanelen Weesp

Woont u in Weesp in het buitengebied? Dan kunt u zonder vergunning zonnepanelen laten installeren. Woont u in een historisch pand in het centrum van Weesp, dan geldt dit als beschermd stadsgezicht. Het doel van deze aanwijzing is om de historische structuur en ruimtelijke kwaliteit te behouden. Hier moet eerst een vergunning worden aangevraagd alvorens er zonnepanelen geplaatst kunnen worden.

Saldering op zonne-energie

Op zonnige dagen verbruikt een gemiddeld huishouden minder energie dan de zonnepanelen opwekken. Op deze dagen levert u dus energie terug aan het net. De teruggeleverde energie wordt dan verrekend op de eindafrekening van de energieleverancier. Deze regeling heet ‘salderen’. Het overschot aan gewonnen stroom verdwijnt dus niet: zo heeft u altijd profijt van de panelen. Wanneer blijkt dat u meer geleverd dan afgenomen heeft, krijgt u van de energieleverancier zelfs geld terug.

Vrijblijvend advies van Green Energy Company

Overweegt u om zonnepanelen te laten plaatsen in Weesp? Green Energy Company helpt u graag bij het maken van de keuze voor zonnepanelen en/of omvormers. Neem vrijblijvend contact op met onze adviseurs, of laat u door ons adviseren met onze gratis dakscan. Wij kunnen ook bij u langskomen om de situatie ter plaatse te inventariseren.

Gratis Dakscan
* De berekening is gebaseerd op een systeem met 10 zonnepanelen met een gemiddelde opbrengst van 2250 kWh per jaar. Uw persoonlijke rendement kan verschillen.