Zonnepanelen voor bedrijven en (non profit) instellingen

U overweegt over te stappen op duurzame energie door de aanschaf van een zonnepanelen systeem voor uw bedrijf of instelling. Omdat u wilt voorzien in uw eigen stroom. Sterker nog, u wilt stroom leveren aan uw netbeheerder. Zeker wanneer u veel stroom verbruikt, is een zonnepanelen systeem een juiste investering. Het levert u veel geld op en maakt dat u niet meer afhankelijk bent van de stijging energieprijzen. Bovendien draagt u als ‘duurzaam ondernemer’ positief bij aan het milieu.

Duurzaam besluit

Een zonnepanelen systeem is echter een investering voor de lange termijn. Het duurt een aantal jaren voordat u deze investering heeft terugverdiend. Daarna kunt u echt gaan profiteren van het rendement dat de zon uw bedrijf zal brengen. Bedenk ook dat de investering direct de CO2 voetafdruk van uw object verkleint en het energielabel gunstiger wordt. Bovendien maakt het u tot maatschappelijk verantwoord ondernemer (MVO). Doet u zaken met de overheid, Dan is dit zelfs meer en meer een vereiste. En omdat de overheid duurzame energie stimuleert, kunt u gebruik maken van subsidies en fiscale voordelen.

SDE+ Subsidie Zonnepanelen

Grote bedrijven met een aansluiting op het elektriciteitsnet van meer dan 3×80 Ampère, kunnen gebruik maken van de subsidie  SDE+ (Subsidie Duurzame Energieproductie). Het totale vermogen van de installatie moet minimaal 15 kWp zijn. De bedoeling van deze subsidie is het verschil tussen de kosten van het opwekken van groene energie en grijze energie te compenseren. De hoogte van de subsidie hangt af van de vastgestelde kostprijs van grijze energie, die per jaar verschilt. De subsidie kan in verschillende fases worden aangevraagd. De eerste fase heeft de laagste vergoeding per kWh. Kijk voor meer informatie over de bepaling van de hoogte van de subsidie bij berekening SDE+. Voor een toelichting van de subsidie kunt u deze film kijken op onze facebook pagina. Voor advies over de SDE+ subsidie kunt u contact met ons opnemen.

Energie-investeringsaftrek (EIA)

Bedrijven met een aansluiting tot 3×80 Ampère kunnen belastingvoordeel krijgen via de Energie-investeringsaftrek (EIA). Het totale vermogen van de installatie moet minimaal 25 kWh zijn. U kunt 58% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst. De EIA moet binnen 3 maanden na het geven van de opdracht tot installatie worden aangevraagd. Voor meer informatie over de voorwaarden kunt u de Energielijst 2016 raadplegen of met ons contact opnemen.

 

Kleinschaligheids-investeringsaftrek (KIA) Zonnepanelen

De aanschaf van zonnepanelen komt in aanmerking voor de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA). Het bedrag hangt af van het totale geïnvesteerde bedrag. KIA kan gecombineerd worden met EIA of de MIA/Vamil. Voor meer informatie kunt u met ons contact opnemen.

Milieu investeringsaftrek (MIA / Vamil)

Wanneer u naast de zonnepanelen uw object asbestvrij laat maken, kunt u in aanmerking komen voor de Milieu-investeringsaftrek (MIA/Vamil). Het bedrag dat met de MIA afgetrokken kan worden van de fiscale winst kan oplopen tot 36% van de investeringskosten. Daarnaast kan met de Vamil eenmalig 75% van het totale investeringsbedrag worden afgeschreven, op een door u te bepalen tijdstip.
De aanvraag loopt via het  eLoket van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Werkwijze

Doorgaans worden de zonnepanelen gemonteerd en aangesloten op het elektriciteitsnet. Is er geen infrastructuur aanwezig, dan is een autonome installatie een alternatief. Soms biedt een combinatie van beiden de beste oplossing.

Vraag eerst deskundig advies, hierbij komt Green Energy Company als leverancier graag vrijblijvend bij u langs om te onderzoeken of uw locatie geschikt is.
Tijdens dit onderzoek komen de volgende aspecten aan de orde:

Uw wensen met betrekking tot de installatie en het vermogen/opbrengst.
De terugverdientijd van uw investering.
De verrekening met uw netbeheerder voor de levering van stroom.
Bruikbaarheid dak/ gevel/oppervlak en dakdoorvoeren.
Oriëntatie en helling, beschaduwingsdata.
Locatie waar de omvormer geplaatst kan worden.
Elektraruimte, is er ruimte voor extra meters.
Kabellengtes en route voor het aanbrengen van leidingen of kabelgoten.
Toegankelijkheid, in het bijzonder wanneer er bijvoorbeeld met een hoogwerker gewerkt moet worden.
Financiering, fiscale faciliteiten en subsidies.

Na dit onderzoek start Green Energy Company met een project ontwerp, inclusief calculatie. Hiermee kunt u de zon- en schaduwwerking zien op uw locatie en de netto opbrengst. Zo krijgt u volledig inzicht in de kosten en baten van uw geplande investering. Na goedkeuring van het ontwerp en de prijsopgave kan de installatie doorgaans binnen twee weken plaatsvinden.

Garantie

Op de installatie door Green Energy Company krijgt u 8 jaar garantie. In die periode worden alle storingen of problemen kosteloos verholpen, meestal binnen 24 uur. Aan het eind van de garantietermijn wordt nog eenmaal kosteloos een onderhoudsbeurt uitgevoerd, zodat u zeker bent van de installatie.

Zonnepanelen zijn onderhoudsarm en hebben gemiddeld een levensduur van 25 jaar. Voor alle materialen, op de omvormer na, geldt een fabrieksgarantie van 10 tot 12 jaar. Omdat omvormers minder lang mee gaan, geldt hier een garantie van 5 of 10 jaar afhankelijk per bedrijf. Wel kunt u deze verlengen naar 10 tot 25 jaar.

Op zonnepanelen zit ook een opbrengstgarantie van 25 jaar. Na 5 of 10 jaar zal de opbrengst iets teruglopen naar 90-95%. Na 25 jaar zal dit ongeveer 80-87% bedragen. Dit is afhankelijk van de locatie, het onderhoud en hoe het systeem ontworpen is.

Waarom Green Energy Company?

Bij Green Energy Company staan kwaliteit, veiligheid en service hoog in het vaandel:
Aangesloten bij Stichting Garantiefonds ZonZeker.
Aangesloten bij Energieloket Woon Wijzer Winkel.
Betaling via BuyRely.
Betrouwbare en punctuele partner
Kwaliteit en rendement gegarandeerd
Vooraf vindt gedegen onderzoek plaats op locatie.
U ontvangt kosteloos een betrouwbaar en onderbouwd advies.
Direct aanspreekpunt.
Werkzaamheden alleen door ervaren en vakbekwame installateurs en Solar-Specialisten.
Snelle, efficiënte en veilige installatie van uw zonne-energie systeem.
Gratis extra onderhoudsbeurt voor afloop garantietermijn.

 

DIRECT CONTACT

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden of een persoonlijk gesprek? Neem dan vrijblijvend contact op.

NEEM CONTACT OP

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden of een persoonlijk gesprek? Neem dan vrijblijvend contact op.

ONZE DIENSTEN

Bent u benieuwd naar welke diensten wij aanbieden en wilt u meer informatie? Bekijk dan onze diensten.

BEKIJK DIENSTEN

Bent u benieuwd naar welke diensten wij aanbieden en wilt u meer informatie? Bekijk dan onze diensten.

OFFERTE AANVRAGEN

Wilt u meer informatie over onze mogelijkheden? U kunt dan direct een vrijblijvende offerte aanvragen.

NAAR OFFERTE

Wilt u meer informatie over onze mogelijkheden? U kunt dan direct een vrijblijvende offerte aanvragen.