Home/Monitoring/SolarEdge monitoring

SolarEdge monitoring

Met de SolarEdge-oplossing voor dynamische vermogensregeling, is het mogelijk om naast inzicht in de opwekking van elektriciteit ook inzicht te krijgen in het verbruik. Door middel van een kWh-meter in de meterkast is het mogelijk het elektriciteitsverbruik gedetailleerd in kaart te brengen. Hiermee kan de verhouding tussen eigenconsumptie en teruglevering van opgewekte zonnestroom in kaart gebracht worden.

Grote verbruikers als wasmachines of vaatwassers zijn duidelijk terug te zien, maar ook het sluipverbruik van constante verbruikers als routers en koelkasten worden zichtbaar. Vanaf inzicht is de stap naar energiebesparing natuurlijk gauw gezet.

Met de huidige salderingsregeling is het financieel gezien nog niet relevant of de opgewekte zonnestroom teruggeleverd of direct in huis verbruikt wordt, maar mocht dit in de toekomst veranderen dan kan deze tool een handig hulpmiddel zijn om de eigenconsumptie van zonnestroom te maximaliseren door bijv. op de zonnige momenten uw grootverbruikers te laten werken.

Categorie:

Beschrijving

De SolarEdge monitoring website voorziet u van informatie over de PV opbrengst en waarschuwt u bij fouten bij de panelen, strings of bij de omvormer. De monitoring sensoren zijn ingebouwd in de power optimizers, waardoor er geen ander apparaat of aansluiting nodig is.